4 Haziran 2013 Salı

CİLT BAKIMI

CİLT BAKIMI


Dış etkenlerden çok fazla etkilenen yüze cilt bakımı yapılmadığı zaman ciltte zamanla sivilceler, siyah noktalar, yağlanmalar ve kırışıklıklar oluşacaktır. Bunları önleyebilmek için cilt bakımına başlanmalıdır. Çok çeşitli cilt bakımı türü vardır. Bunlardan bazıları ise; losyonlar, maskeler, kabuklar ve masajlardan oluşur. Genellikle güzellik salonlarında bakım yapılmaktadır. Ancak bunu siz kendiniz de bitkisel veya diğer yöntemlerle yapabilirsiniz.


Cilt bakımı konusunda, sahip olduğunuz cilt türüne göre sitemizden bilgilere erişebilirsiniz. Cilt tipleri genellikle; hassas cilt, karma cilt, kuru cilt, normal cilt ve yağlı cilt türleridir. Sitemizde yer alan tüm bilgiler tedavi değil, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bir sorununuz olduğu durumlarda mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.
 

Güzel ve yakışıklı olmaya programlanmış bir şekilde doğduğumuzu düşünürüz. Güzel olmak herkesin hayalidir. Günümüzde güzellik endüstrisi bunu sağlamak çok fazla sayıda seçeneği bizlere sunmaktadır. Güzellik için bilgi ve araştırma iki anahtar yoldur. Bu konuda yapılacak ilk şey cilt tipinizi (ve bir rahatsızlığınız varsa bunun cilt üzerinde yaptığı etkileri) bilmektir. Bunları bilmek Cildiniz için daha dikkatli olmanızı, ona göre ürünler kullanmanızı ve dolayısıyla daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar.


Değişik cilt tipleri hakkında bilgi edindikten sonra kendi cilt tipinizi belirleyebilir ve cildinizi koruma adına daha dikkatli olabilirsiniz. Geçmişte cilt bakımı konusunda bu kadar çeşit cilt tipleri ayrıştırılmamaktaydı. Tüm ciltlerin benzer olduğu düşünülüyordu. Fakat günümüzde, farklı cilt tiplerinin olduğu bilgisinin yanı sıra sınıflandırılan tipin bile kişiden kişiye farklılık gösterebileceği kabul edilmektedir.



Cilt bakımı her şeyden önce temizlik ve sağlık gerektirir. Cildimize ne kullanılacağına karar vermeden önce cilt tipi ve cildi etkileyen herhangi bir rahatsızlığın olup olmadığı öğrenilmelidir. Cilt tipinize göre kremler, tonikler, bitkisel ürünler, nemlendiriciler, maskeler kullanmak ve gün geçtikçe artan çeşitlilik içinden doğru olanı seçmek ve kullanmak yeterlidir.

 

2 yorum:

  1. Çok faydalı bir paylaşım olmuş. sizi izlemeye aldım ben de bloğuma beklerim

    YanıtlaSil
  2. çok tesekkür ederim ben sizi zaten izliyorum :) sevgiler

    YanıtlaSil