7 Haziran 2013 Cuma

CİLT BAKIMI


Hangi meyveler cildi güzelleştirir?



Kadınlar için cilt güzelliği çok şey demektir. Bakımlı olmak ve sağlıklı cilde sahip olmak düzenli ve doğru beslenmekten geçer.
Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için meyvelerin payı da büyüktür. Peki hangi meyveler cilde iyi gelir?


Cildi güzelleştirmenin bir yolu da da bol bol meyve tüketmektir. Meyvelerin içinde bulunan antioksidanlar cildinizin genç görünmesini sağlayarak yaşlanmasını önleyebiliyor. İşte güçlü antioksidanlar içeren cilde faydalı meyveler…
Ananas
Cildi pul pul dökülen kişiler bol bol ananas yiyebilirler. Cilt sorunlarından biri olan pullanmaya ananas iyi geliyor. Cildin dokusunu onararak, sertleşme ve kurumaları önlüyor. Günde birkaç dilim yediğiniz ananas aynı zamanda kırışıklıkları da önlüyor.
Çilek
Çok sevdiğimiz meyveler arasında yer alan çilek de, antioksidan içerikli bir meyvedir. Ciltteki kolajen miktarını attırarak yaşlanmanın sebebi olan serbest radikallare karşı cildi koruyor. C vitamini bakımından da zengin olan çilek, diş minesinin sararmasını da önlüyor.
Nar
Narda güçlü antioksidanlar arasındadır. Cildi serbest radikallere karşı koruyarak cildin yenilenmesini sağlar. Cilt hücrelerini korur ve yaşlanmayı önler. Cilt sağlığı açısından narında önemi büyüktür.
Enginar
Temiz ve ışıltılı bir cilde sahip olmak istiyorsanız enginar tüketebilirsiniz. Lifli bir meyve olan enginar vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardımcı oluyor. Antioksidan içerikli enginar aynı zamanda ciltte meydana gelebilecek bir iltihaplanmayı da önleyerek kızarıklıkları gideriyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder