7 Haziran 2013 Cuma

DUDAK BAKIMI


Dudaklarınızla Göz Kamaştırın ...

Dolgun ve göz alıcı dudaklara sahip olmak için uygulamanız gereken bazı püf noktalar vardır. Dudakları göz önüne getirmenin en etkili yoluda ruj kullanmaktır.

Tüpte, fırça ile sürülmeye uygun kaplarda ve kalem şeklinde ya da klasik alıştığımız görünümü ile pek çok çeşidi olan rujlar makyaj modasını belirleyen başlıca unsur olmaya devam e diyor.
Dudakları doğru boyamak için önce dudak rengine çok yakın bir tondaki kalemle çerçeve çizilmeli ve içi doldurularakadeta bir astar oluşturulmalıdır. Seçtiğiniz rengi bir fırça ile sürmelisiniz. Ruju fırça ile sürmekten hoşlanmıyorsanız en azından iki dudağın birleştiği yeri bir fırça ile düzelterek çok keskin geçişler olmamasını sağlamalısınız.
Rujlar parlak, kremsi, buzlu cam ve mat gibi değişik dokularda üretilmektedir. Mükemmel görünmenin sırrı renk seçimi ve doğru uygulamada yatıyor.
Dudaklarınız yeterince dolgun değilse mümkün olduğunca açık renklerde ama mat- donuk renkleri seçmelisiniz. Bu tip rujlar dolgun gösterecektir.
Dudak makyajına başlamadan önce dudağınıza e vitamini içeren bir dudak koruyucusu ya da en kötü ihtimalle biraz vazelin sürmelisiniz. Bu dudakları nemlendirerek makyaja hazırlar ve çatlakları doldurarak üzerine sürülenlerle pürüzsüz bir görüntü oluşması sağlanır.
Rujun kalıcı olması isteniyorsa önce astar ve ruj uygulanmalı sonra bir mendille ruj emdirilerek tekrar sürülmelidir. Bu işlemi ne kadar tekrarlarsanız rujunuz o kadar dayanıklı olacaktır.
40 yaşını aşmış hanımlara mat rujlar önerilmemektedir. çok olmamakla birlikte parlak rujlar onlar için daha iyi bir seçimdir. Tabi öncesinde astar olarak kalemi uygulayarak.
Ruj kadar olmasa da dudak parlatıcıları da rağbet gören ürünlerin arasında. Bu parlatıcılar tek başına ya da rujla birlikte uygulanabiliyor. Doğal parlaklığı sayesinde daha dolgun bir görüntüye neden olmaktadır. Bu nedenle ekstra dolgun dudaklı kadınlara çok dikkatli ve az miktarda kullanmaları önerilmektedir.
Ruj ya da parlatıcınız elbisenize bulaşmışsa da dert etmeyin. Pek çok ruj herhangi başka bir maddeye gerek duymaksızın soğuk su ile kolaylıkla temizlenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder