HAVUÇLU TOPLAR
CEZERYE
Malzemeler
- 800 gr havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 2 paket pötibör bisküvi
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pekmez
Yapılışı
- Havuçların kabuklarını soyup iri rendede rendeleyin.
- Düdüklü tencereye koyup üzerine şekeri ve 1/2 çay bardağı su ekleyip pişirin. Düdüklü tencerenizin havası çıktıktan sonra 3 dk pişirmek yeterli oluyor.( Siz yinede kontrol edin bu tamamen düdüklü tencerenin pişirme gücüyle alakalı, eğer havucunuz iyice yumuşamamışsa biraz daha pişirin.)
- Pişmiş havucunuzu bir karıştırma kabına alın 5 dk kadar soğumasını bekleyin.
- Üzerine önceden kırıp hazırladığınız pötibör bisküvilerinizi ve cevizinizi ve pekmezinizi koyup yoğurun ve minik toplar yapın.
- Yaptığınız her bir topu geniş bir tabağa koyduğunuz hindistan cevizine bulayın.
- Cezeryemiz yenmeye hazır. Şimdiden afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder