4 Haziran 2013 Salı

CEZERYE


HAVUÇLU TOPLAR
CEZERYE



Malzemeler
  • 800 gr havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pekmez
Yapılışı
  • Havuçların kabuklarını soyup iri rendede rendeleyin.
  • Düdüklü tencereye koyup üzerine şekeri ve 1/2 çay bardağı su ekleyip pişirin. Düdüklü tencerenizin havası çıktıktan sonra 3 dk pişirmek yeterli oluyor.( Siz yinede kontrol edin bu tamamen düdüklü tencerenin pişirme gücüyle alakalı, eğer havucunuz iyice yumuşamamışsa biraz daha pişirin.)
  • Pişmiş havucunuzu bir karıştırma kabına alın  5 dk kadar soğumasını bekleyin.
  • Üzerine önceden kırıp hazırladığınız pötibör bisküvilerinizi ve cevizinizi ve pekmezinizi koyup yoğurun ve minik toplar yapın.
  • Yaptığınız her bir topu geniş bir tabağa koyduğunuz hindistan cevizine bulayın.
  • Cezeryemiz yenmeye hazır. Şimdiden afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder