Yapımı oldukça zor gözüken, iki renk kek olan zebra kek yapmayı denediniz mi hiç ?
Ben yemek sitelerinde dolaşır, derin derin iç çekerdim bu kek nasıl bu şekli alıyor diye.
Aslında göründüğü kadar zor değilmiş, hatta çok eğlendim bu keki yaparken. Mutlaka siz de denemelisiniz :)
ZEBRA KEK
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşiığı kakao
HAZIRLANIŞI:
Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını dökün(yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı). Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Aşağıda aşama aşama resimler eklenmiştir oradan inceleyebilirsiniz. Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor… Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder